Dichters dansen niet revisited

Dichters dansen niet revisited

 

In 1995 kocht ik het boek ´Dichters dansen niet´ van de toen nog onbekende schrijver Serge van Duijnhoven.

In dit boek beschrijft van Duijnhoven het leven van een groepje jonge schrijvers.

Dichters dansen niet.omslag

Gisteravond trad Serge van Duijnhoven op met Fred dB als deejay met hun programma Dichters dansen niet, een titel die dus al 18 jaar meegaat, op in de kantine van theater Walhalla op Katendrecht in Rotterdam.

Een bijzondere ervaring. Op de website van Dichters dansen niet staat de volgende omschrijving: .

“Serge van Duijnhoven (1970) en dj Fred dB (Fred de Backer, 1967) treden sinds 1997 op, in binnen- en buitenland, onder de naam Dichters Dansen Niet. De avontuurlijke koers van dit eigenzinnige gezelschap is al zeventien jaar eenopvallende constante aan het firmament van de literaire voordrachtskunst.”

Nou dat was het. Op sfeervolle, soms mystieke, soms verwarrende geluids- en muziekfragmenten draagt Serge van Duijnhoven zijn gedichten voor. Met een stemgeluid, dat  mij nog het meest deed denken aan de reportages van Paul Jambers,een opvallende stage performance en teksten die dan weer echt binnen kwamen, dan weer wat vlakker waren, vermaakte hij het circa 60 koppige publiek in Theater kantine Walhalla. Deze literaire talkshow werd voor de tweede keer georganiseerd en gepresenteerd door de kersverse stadsdichter van Rotterdam Daniel Dee..

Als je ooit in de gelegenheid bent om Dichters dansen niet te zien of te beluisteren,  kan ik dit zeker aanbevelen.

foto (3)

DDN live in Theater Walhalla Rotterdam Gedichtendag 31 jan 2013

You and one other blogger like this.
  • Serge R. van Duijnhoven
  • svara

Posted on 1 februari 2013, in Favoriete dichters, Gedichtendag and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 reactie.

Dank voor deze bespreking, beste Wouter. Heel fijn om je enthousiasme gewaar te worden. Op onze bandsite kun je altijd meer materiaal van ons vinden in audio en video formaat: http://www.reverbnation.com/dichtersdansenniet  Met respect voor het spiedende oog dat je via deze site laat dwalen over de vele spelonken in de vallei van de neerlandstalige lyriek. SvD

0000.000.FvZ.DDNStellaSolaris2009.19503

Plaats een reactie

Nog geen reacties.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Plaats een reactie